| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience3 lžíce panenského olivového oleje 1 menší cibuli nakrájenou nadrobno 2 podrcené stroužky česneku 1/2 lžičky mleté sladké papriky 2 lžíce rajčatového protlaku 2 lžíce paprikové pasty harissa 500?g oloupaných a nastrouhaných sladkých brambor 1,2?l zeleninového vývaru 400?g sterilované cizrny výhonky sůl černý drcený pepř |
1. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí. Přidáme drcený česnek a společně opékáme ještě 1 minutu. Pak přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a harissu a opět krátce opečeme. Nakonec přidáme brambory a vývar. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až brambory změknou.
2. Mezitím cizrnu propláchneme studenou vodou a osušíme. V pánvi zahřejeme zbylý olej a cizrnu opečeme dokřupava.
3. Brambory uvařené doměkka rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla polévka krémově hladká. Dochutíme ji solí, pepřem a harissou. V misce polévku doplníme křupavou cizrnou, pepřem a výhonky.