11. září 2018

Postup

1. Dýni nakrájíme na malé kostičky, dáme do velké mísy a zalijeme vodou smíchanou s octem. Necháme odležet do druhého dne.

2. Pak scedíme a nálev dáme do kastrolu. Přidáme cukr, skořici, vanilkový lusk, koriandr a přivedeme k varu. Přidáme dýni a povaříme asi 10 minut.

3. Z pomerančů okrájíme kůru i s bílou dužninou a nakrájíme je na plátky. Přidáme k dýni a krátce povaříme. Pak rozdělíme do skleniček a dobře uzavřeme. Sterilujeme při 80 °C 15 minut.

Ingredience

Rozpis na 6 sklenic (370 ml):
2000 g očištěné dýně
4 pomeranče
1000 ml vody
400 ml jablečného octa
500 g krupicového cukru
2 kousky celé skořice
1 vanilkový lusk
1 lžička koriandru