17. srpna 2018

Postup

1. Dýni, cibuli, mrkev, celer, česnek a kapustu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu orestujeme v pánvi na troše oleje doměkka.

2. Vše necháme zchladnout a pak smícháme s vejci a strouhankou. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekaným oreganem.

3. Z připravené směsi vytvarujeme malé karbanátky, které opečeme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

4. V míse smícháme jogurt, nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájené rajče, sůl, pepř a olivový olej. Hotové dýňové karbanátky podáváme s připraveným dipem.

Ingredience

1 dýně
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
2 stroužky česneku
200 g kapusty
olivový olej na opečení
3 vejce
cca 150 g strouhanky
sůl
mletý černý pepř
snítky oregana
Dip:
250 g jogurtu
1 jarní cibulka
1 rajče
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje