Ingredience5 vajec |
2. Poté plát obrátíme a papír sloupneme. Korpus rozkrojíme podél kratší strany na 2 díly (cca 30 x 20 cm). Jednu část vložíme do ráfku (stejné velikosti) postaveného např. na prkýnku.
3. Pyré smícháme s cukrem a mascarpone. Želatinu zalijeme 80 ml studené vody a zahřejeme téměř k bodu varu. Horkou ji vlijeme do krému. Promícháme a nakonec zapracujeme dotuha vyšlehanou smetanu. Náplň rozetřeme na korpus ve formě. Necháme zatuhnout v chladničce.
4. Dýňový kompot rozmixujeme i s nálevem. Brusinkový sirup zahřejeme, v teplém v něm necháme rozpustit želatinu a vmícháme do kompotu. Směs nalijeme jako druhou vrstvu do formy. Necháme zatuhnout v chladničce.
5. Smetanu vyšleháme dotuha a spojíme s tvarohem smíchaným s cukrem. Krém rozetřeme na želé a přiklopíme zbylým plátem. Řez uložíme nejméně na 6 hodin do chladničky. Pak sundáme formu a moučník nakrájíme na porce. Před podáváním je pocukrujeme a ozdobíme mníšky.