14. září 2017

Postup

1. Dýni očistíme, odstraníme semena a nastrouháme ji nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Toustový chléb nakrájíme na kostičky.

2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme dýni, cibuli, kostičky chleba, nasekanou mátu a oregano, nadrobno nakrájený zázvor, vejce a dýňová semínka. Přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

3. Sýr nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící vložíme část dýňové hmoty. Na ni položíme několik kostiček sýra a zakryjeme ho trochou hmoty. Osmažíme po obou stranách dozlatova.

4. Stejným způsobem připravíme i ostatní placičky. Pokládáme je na papír, který odsaje přebytečný tuk. Vhodnou přílohou je rukolový salát s rajčátky.

Ingredience

1000 g dýně hokaido
1 cibule
4 plátky toustového chleba
500 g mletého vepřového masa
2-3 snítky máty
2-3 snítky oregana
50 g čerstvého zázvoru
2 vejce
30 g dýňových semínek
100 ml smetany
sůl
mletý černý pepř
100 g sýra (ementál)
olej na smažení