10. října 2017

Postup

1. Dýni nastrouháme nahrubo a povaříme v džusu asi 10 minut doměkka. Pak ji rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.

2. Mezitím rozpustíme čokoládu v horké vodní lázni společně s máslem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a opatrně přimícháme čokoládu s máslem. Poté vmícháme prosátou mouku s kakaem a sodou. Nakonec zapracujeme polovinu dýňového pyré.

3. Hmotu nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Zbylé pyré promícháme se smetanou, kořením, medem a škrobem. Pak ho rozetřeme na tmavou hmotu ve formě a pomocí špejle vytvoříme mramorování. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20-25 minut.

Ingredience

300 g očištěné dužiny dýně
150 ml jablečného džusu
120 g kvalitní hořké čokolády
110 g másla
4 vejce
65 g třtinového cukru
100 g hladké mouky
20 g kakaa
1 lžička jedlé sody
50 g zakysané smetany
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté skořice
2 lžíce medu
2 lžíce bramborového škrobu