5. září 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Dýňovou dužinu nastrouháme nahrubo. Mrkev očistíme a také nastrouháme na hrubém struhadle.

2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kurkumu a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme a pak přidáme nastrouhanou dýni a mrkev.

3. Když je zelenina uvařená doměkka, přidáme nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme máslem.

4. Bagetu nakrájíme na kousky a nasucho je opečeme v troubě. Ještě horké obalíme ve směsi nasekané petrželky a parmazánu. Krutonky podáváme jako vložku do dýňové polévky.

Ingredience

400 g dýňové dužiny
1 mrkev
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
špetka kurkumy
2 lžíce kukuřičné mouky
1000 ml zeleninového vývaru
kousek čerstvého zázvoru
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce másla
1 malá bageta
2 lžíce jemně mletého parmazánu
1 lžíce nasekané petrželky