Ingredience400 g dýňové dužiny |
1. Dýňovou dužinu nastrouháme nahrubo. Mrkev očistíme a také nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kurkumu a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme a pak přidáme nastrouhanou dýni a mrkev.
3. Když je zelenina uvařená doměkka, přidáme nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme máslem.
4. Bagetu nakrájíme na kousky a nasucho je opečeme v troubě. Ještě horké obalíme ve směsi nasekané petrželky a parmazánu. Krutonky podáváme jako vložku do dýňové polévky.