21. září 2018

Postup

1. Dužinu dýně rozkrájíme na menší kousky. Dáme je na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem, posypeme lístky rozmarýnu a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

2. Z upečené dýně odstraníme slupky a rozmixujeme ji dohladka. Pak ji dochutíme muškátovým květem, solí, pepřem a smetanou.

3. Sýr rozdrobíme na kousky a tři čtvrtiny vmícháme do kaše. Nakonec přidáme i olivy pokrájené na kousky. Kaši rozdělíme do talířů a dozdobíme zbylým sýrem.

Ingredience

1000 g očištěné dužiny dýně
olivový olej na zakápnutí
větvička rozmarýnu
špetka mletého muškátového květu
sůl
mletý černý pepř
50 ml 30% smetany
250 g čerstvého kozího sýra
200 g černých oliv