7. července 2018

Postup

1. V mléce rozšleháme vejce se žloutkem, moukou a solí na hladké těsto, ze kterého odlijeme jednu třetinu do jiné misky. Do tohoto těsta vmícháme prosáté kakao. Obě těsta necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.

2. Pak na rozehřátou pánev potřenou slabou vrstvou oleje nalijeme nejdříve trochu kakaového těsta a přes něj světlé těsto. Palačinku opečeme z obou stran dozlatova a stejně postupujeme, dokud nespotřebujeme obě těsta.

3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jahody a banány očistíme a nakrájíme na kousky. Do šlehačky vmícháme maliny, nakrájené jahody a banány. Krémem naplníme palačinky a přehneme do kornoutku. Před podáváním pocukrujeme.

Ingredience

Těsto:
250 ml mléka
1 vejce
1 žloutek
150 g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce kakaa
rostlinný olej na opečení

Náplň:
150 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
100 g jahod
1 banán
100 g malin
moučkový cukr na posypání