22. ledna 2019

Postup

1. Uzené maso dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Žlutý hrách přebereme a několikrát propláchneme studenou vodou. Zalijeme ho vodou a vaříme asi 30 minut doměkka. Pak přebytečnou vodu slijeme. Zelený hrášek zalijeme vodou a vaříme jen asi 10 minut.

2. Uvařený žlutý i zelený hrách důkladně rozmícháme nebo rozmixujeme na kaši. Česnek oloupeme a utřeme. Obě kaše ochutíme česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme podle potřeby horké mléko a promícháme.

3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova.

4. Kaši rozdělíme na talíře. Přidáme na plátky nakrájené uzené maso
posypeme osmaženou cibulkou a doplníme kyselou okurkou.

Ingredience

400 g uzeného vepřového masa (nejlépe plec nebo krkovička)
250 g žlutého hrachu
250 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý)
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
mletý černý pepř
mléko podle potřeby
1 cibule
2 lžíce sádla