IngredienceNa těsto: Na žloutkový krém: |
1. Droždí smícháme s lžíci cukru a mouky a třetinou mléka a necháme vzejít kvásek. Ze zbylé prosáté mouky, krupicového a vanilkového cukru, mléka, rozpuštěného másla, vzešlého kvásku, vajec, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto.
2. Hotové těsto necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Formu vymažeme rozpuštěným máslem. Z těsta vyválíme na pomoučněném válu válečky o průměru přibližně 3 cm a nakrájíme je na buchtičky. Ty naskládáme vedle sebe do formy.
3. Buchtičky pomažeme rozpuštěným máslem, necháme ještě 20 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a buchtičky pečeme asi 28 minut dozlatova.
4. Během pečení si připravíme žloutkový krém. Mléko s polovinou cukru, dření z vanilkového cukru a škrobem přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.
5. Žloutky vyklepneme do misky, přisypeme cukr a postavíme nad vodní lázeň. Šleháme asi 2 minuty a pak po částech přiléváme mléčnou směs a rum. Šleháme do zhoustnutí.
6. Nakonec přimícháme smetanu. Buchtičky pocukrujeme, rozdělíme na talíře, přelijeme krémem a podáváme.