15. října 2017

Postup

1. Rybu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a rozkrájíme na proužky. Mouku na obalení promícháme se solí, paprikou a pepřem. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem a promícháme se strouhankou. Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme.

2. Kousky ryby obalíme nejdříve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Pak je osmažíme dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je, položíme na papírový ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk.

3. V misce smícháme jogurt se smetanou, majonézou a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s rybími prsty.

Ingredience

800 g filetů bílé tresky (nebo pangase či tilápie)
sůl
½ lžičky mleté pálivé papriky
mletý černý pepř
hladká mouka na obalování
hrst kukuřičných lupínků
strouhanka na obalování
2 vejce na obalování
rostlinný olej na smažení
150 g bílého jogurtu řeckého typu
4 lžíce husté zakysané smetany
2 lžíce majonézy
5 lžic nasekaných bylinek (petrželka, kopr, pažitka)