31. května 2018

Postup

1. Ve větší míse smícháme prosátou mouku, vlažnou vodu, cukr, sůl, olivový olej a rozdrobené droždí.

2. Vše důkladně propracujeme v hladké těsto a na teplém místě necháme nakynout.

3. Rozmarýn a sušená rajčata jemně nasekáme a vmícháme do vykynutého těsta. Těsto rozdělíme na 2 kusy a rukama utvoříme 30cm kruhy, které od kraje srolujeme do tvaru bochníku chleba.

4. Připravené bochníky dáme na pečicí papír a vložíme do trouby předehřáté na 80 °C a pečeme 10 minut. Pak teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme dalších 20 minut.

Ingredience

1 kg hladké mouky
700 ml vody
1 lžíce cukru
2 lžíce soli
2 lžíce olivového oleje
42 g droždí
snítka rozmarýnu
50 g sušených rajčat