30. prosince 2018

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vody a necháme cca 60 minut vylouhovat, poté je scedíme a osušíme.

2. V kastrolu v rozpáleném oleji smažíme plátky brambor dozlatova. Pak je přendáme na savý papír a necháme okapat přebytečný tuk.

3. Lupínky přendáme do pekáčku, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme při 200 °C asi 10 minut.

4. Rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny, přidáme nadrobno nasekanou cibuli s bazalkou, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme. Bramborové lupínky podáváme s rajčatovou salsou.

Ingredience

600 g brambor
rostlinný olej na smažení
100 g parmazánu
300 g keříkových rajčátek
1 červená cibule
5 lístků bazalky
sůl
mletý černý pepř
olivový olej na zakápnutí
šťáva z 1 citronu