Ingredience800 g daňčího krku |
2. Do základu vložíme opečené maso (i se šťávou). Směs osolíme. Přilijeme vývar, přidáme bobkové listy, omytý tymián a rozmarýn, pepř, nové koření a rozmáčknuté kuličky jalovce. Vše promícháme a vložíme na spodní rošt do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme 60 minut. Poté odklopíme, opět promícháme a odkryté pečeme dalších cca 60 minut doměkka.
3. Mezitím připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme je, opepříme a zakapeme rozpuštěným máslem. Přilijeme mléko promíchané s vejci a vše necháme cca 30 minut odležet (aby se tekutina vsákla do žemlí). Pak přidáme perník a najemno nasekanou omytou petržel. Hmotu lehce promícháme a vytvarujeme knedlíky o průměru cca 5 cm. Vaříme je na páře cca 10 - 15 minut.
4. Z guláše vyjmeme měkké maso a uložíme ho na teplé místo. Omáčku se zeleninou zlehka propasírujeme přes cedník. Vrátíme do ní kousky masa a guláš dochutíme solí a mletým pepřem. Do másla zapracujeme mouku a vmícháme do guláše. Provaříme asi 10 minut. Daňčí guláš rozdělíme na talíře a podáváme s knedlíky.