21. června 2018

Postup

1. V hrnci rozpálíme olej s máslem a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Pak přidáme nasekaný česnek, nakrájenou cuketu a opět orestujeme.

2. Základ zalijeme vývarem a necháme vařit asi 10 minut, až cuketa úplně změkne. Přidáme sýr, smetanu a oregano a už jen společně lehce prohřejeme. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.

3. Na pánvi nasucho opečeme plátky pancetty a na kostičky nakrájený bílý chléb. Polévku podáváme s opečenou pancettou a krutonky. Zdobíme čerstvou řeřichou.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
3 šalotky
3 stroužky česneku
700 g cukety
800 ml zeleninového vývaru
100 g nivy
1 lžíce čerstvého oregana
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
50 g plátků pancetty
2 plátky bílého pečiva
řeřicha na ozdobu