27. ledna 2019

Postup

1. Cukety očistíme a nastrouháme nahrubo. Promícháme s trochou soli, dáme do síta a necháme pustit vodu. Vodu z cukety pak ještě vymačkáme.

2. V míse smícháme mléko s vejcem. Přidáme strouhaný parmazán a prosátou mouku. Lehce osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu.

3. Vaflovač nahřejeme a potřeme olejem. Naneseme připravené těsto, uzavřeme a upečeme postupně vafle ve tvaru čtverce do zlatohnědé barvy.

4. Mezitím na pánvi opečeme slaninu a volská oka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, rukolu opláchneme a nechápe okapat. Hotové vafle podáváme s plátky slaniny, vejcem, rajčaty a rukolou.

Ingredience

2 střední cukety
sůl
60 ml mléka
1 vejce
60 g strouhaného parmazánu
60 g hladké mouky
čerstvě mletý pepř
olej na potření
K podávání:
8 plátků slaniny
4 vejce
2 rajčata
hrst rukoly