11. října 2017

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Cukety očistíme, nakrájíme podélně na tenké plátky a poté rozkrájíme na úzké nudličky. (Špagety můžeme připravit také pomocí kráječe na zeleninu, tzv. spiralizéru.)

2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme připravenou cibuli a česnek dosklovata. Přidáme maso, rajčátka a restujeme cca 7 minut doměkka. Obsah pánve ochutíme solí a pepřem a vyndáme na talíř. Uchováme v teple.

3. Do pánve přilijeme trochu oleje a cuketové špagety zprudka opečeme. Vrátíme k nim orestovanou masovou směs, přidáme pokrájené lístky bylinek a promícháme. Cuketové těstoviny nakonec dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
300 g krůtího masa (např. prsou)
200 g cherry rajčátek
600 g cukety
olivový olej na restování
sůl
mletý černý pepř
směs čerstvých bylinek na posypání (bazalka, rozmarýn, hladkolistá petržel)