4. července 2018

Postup

1. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

2. Ostružiny, maliny a borůvky očistíme a smícháme s medem. Směs ovoce rozdělíme do připravených misek.

3. Na drobenku nasekáme lístky tymiánu. Máslo nastrouháme do mísy, přidáme tymián, cukr, mouku a mandle. Vypracujeme drobenku a nasypeme ji na ovoce v miskách.

4. Misky vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a crumble zapékáme 15-20 minut, až ovoce začne bublat a drobenka zezlátne. Podáváme teplé s kopečkem zmrzliny.

Ingredience

máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání misek
250 g ostružin
250 g malin
100 g borůvek
1 lžíce medu
vanilková zmrzlina na doplnění

Drobenka:
1 lžička lístků tymiánu
90 g másla
80 g krupicového cukru
130 g hrubé mouky
90 g najemno sekaných mandlí