31. října 2018

Postup

1. Kotletu mírně naklepeme a nasolíme, měla by být asi 2 cm vysoká. Vejce v jedné misce ušleháme a kotlety do něj namočíme. Pak obalíme ve strouhance smíchané s najemno nastrouhaným parmazánem.

2. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a připravené kotlety v něm z obou stran osmažíme dozlatova. Z každé asi 4 minuty. Hotovou kotletu osušíme na papírové utěrce.

3. Listový salát smícháme s cherry rajčátky a rozdělíme na talíře. Posolíme hrubou solí, opepříme čerstvým pepřem a pokapeme pár kapkami olivového oleje. Kotlety podáváme s měsíčky citronu na dochucení.

Ingredience

4 telecí kotlety s kostí
sůl
2 vejce
3 hrsti strouhanky z bílého chleba
3 lžíce strouhaného parmazánu
přepuštěné máslo na smažení
200 g směsi listových salátů
250 g cherry rajčátek
hrubou sůl
mletý černý pepř
olivový olej
citron