8. prosince 2017

Postup

1. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou, cukrem a bílkem do pěny. Pak přidáme prosátou mouku a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladničce hodinu odležet.

2. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a žloutek. Vše zpracujeme na pevné těsto, ze kterého uděláme váleček o průměru 4 cm a uložíme do chladničky na 30 minut odležet.

3. Po odležení čokoládové těsto rozválíme na plát silný 5 mm, na okraj položíme váleček z vanilkového těsta a do čokoládového těsta ho zabalíme. Hotový váleček zabalíme do alobalu a dáme asi na 30 minut do mrazáku.

4. Pak rozbalíme z alobalu a nakrájíme plátky silné 3 mm. Rozložíme je na plech na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

Ingredience

Čokoládové těsto:
80 g másla
50 g hořké čokolády
50 g moučkového cukru
1 bílek
150 g hladké mouky

Vanilkové těsto:
150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru nebo na špičku nože dřeně z vanilkového lusku
100 g másla
1 žloutek