14. prosince 2017

Postup

1. Malé kovové formičky vložíme na 1 hodinu do mrazničky.

2. Hořkou čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni. Postupně ji vléváme do vychlazených formiček a po 20 sekundách ji vylijeme zpět do misky. Po stranách formiček zůstane zatuhlá čokoláda. Formičky dáme ještě asi na půl hodiny do mrazáku a poté z nich čokoládové kalíšky opatrně vyklepneme.

3. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme do ní najemno nastrouhanou bílou čokoládu a likér. Krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do připravených čokoládových kalíšků. Dozdobíme je cukrovými hvězdičkami.

Ingredience

200 g hořké čokolády
160 g másla
100 g moučkového cukru
150 g bílé čokolády
70 ml vaječného likéru
cukrové hvězdičky na ozdobu