23. listopadu 2017

Postup

1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a necháme vychladnout. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na olivovém oleji. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozčtvrtíme.

2. Kostky lososa opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Vychladlou čočku promícháme s cuketou, jarní cibulkou, rajčátky a ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Saláty rozdělíme do misek a na každý poklademe opečeného lososa a posypeme lístky nasekané bazalky.

Ingredience

250 g čočky beluga
400 g lososa
sůl
mletý černý pepř
1 cuketa
olivový olej
1 svazek jarní cibulky
150 g cherry rajčátek
1 citron
1 svazek bazalky