25. prosince 2017

Postup

1. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Spaříme je v osolené vroucí vodě, pak prudce ochladíme ledovou vodou a necháme okapat. Papriku a rajčátka nakrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka a cibuli na měsíčky. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Listy rukoly opláchneme.

2. Čočku propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do vroucí vody a uvaříme na skus. Před koncem varu osolíme. Scedíme a necháme okapat.

3. Čočku přendáme do mísy a smícháme se zeleninou. Vše zakapeme olejem a vinným octem. Přilijeme balsamikový ocet, dochutíme solí a pepřem. Salát zlehka promícháme a podle potřeby dosladíme.

4. Klobásu rozdělíme na čtyři díly, stočíme a upevníme na špejli. Obalíme ji v mouce a opečeme dozlatova na rozehřátém oleji. Přendáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a krátce dopečeme. Salát s klobásou podáváme teplý.

Ingredience

1 větší mrkev
1 řapíkatý celer
1 červená paprika
2 rajčátka
1 pórek
1 červená cibule
1 pečená červená řepa
hrst rukoly
300 g červené čočky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
50 ml balsamikového octa
krupicový cukr
sůl a mletý černý pepř
600 g vinné klobásy
hladká mouka na obalení
olej nebo sádlo