Ingredience190 g bulguru |
2. Připravený bulgur s čočkou přendáme do mísy a ochutíme solí a pepřem. V sekacím strojku rozsekáme pokrájený rohlík na jemnou drť. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou oloupanou cibuli dosklovata. Přidáme k ní prolisovaný očištěný česnek a římský kmín. Za stálého míchání necháme rozvonět a přidáme k čočce s bulgurem. Do směsi nakonec vmícháme najemno pokrájené bylinky, mletou papriku a mouku. Dle potřeby zahustíme drtí z rohlíku.
3. Z připravené směsi vytvarujeme menší kuličky, které rozložíme na plech s pečicím papírem pokapaným olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Karbanátky podáváme např. s rajčatovou omáčkou marinara a glazovanými mrkvičkami. Pokrm můžeme dozdobit čerstvou bylinkou.