Čočková polévka

Pokud patříte mezi milovníky luštěnin, určitě oceníte recept na čočkovou polévku, kam patří tři druhy čočky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    278 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1164 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na polovině másla osmahneme slaninu, poté vyjmeme a zatím dáme stranou. Přidáme zbytek másla a osmahneme pokrájený pórek. Zalijeme vývarem.
  2. Dopředu namočenou hnědou čočku propláchneme a přidáme do vývaru. Vaříme asi 10 minut. Očistíme a nastrouháme mrkve, které přidáme do hrnce s hnědou čočkou.
  3. Propláchneme žlutou a červenou čočku. Nejprve přidáme do hrnce žlutou čočku a asi po 2 minutách červenou. Povaříme do změknutí asi 10 minut.
  4. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. V případě potřeby můžeme zahustit jíškou a ještě chvilku povaříme. Ozdobíme osmahnutou slaninou a pórkem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené čočky

Pokud máte problémy s trávením, vyzkoušejte červenou čočku, která je plná vlákniny.

Polévka z červené čočky s rajčaty

Pokud jste na dietě, tak je tato polévka ideální do vašeho jídelníčku.

Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Vyzkoušejte dobrou polévku podle našeho receptu.

Polévka z červené čočky

Nejzdravější druh čočky je právě ta červená.

Sváteční hovězí vývar

Poctivý vývar je prostě ta nejlepší polévka.