10. ledna 2019

Postup

1. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm cibuli zesklovatět. Pak přidejte oba druhy čočky, bulgur, mrkev, pasírovaná rajčata
a zalijte vývarem.

2. Obsah hrnce ochuťte solí a pepřem, přidejte 4 bobkové listy a vložte uzené maso. Hrnec s polévkou dejte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 90 minut. Maso nakrájejte na plátky a podávejte v polévce. Vše posypejte majoránkou.

Další skvělé recepty na polévky najdete v našem novém speciálu Mého světa s nazvaném Nejlepší polévky, kde najdete pestrou škálu receptů od tradičních krajových, přes vydatné eintopfy a polévky ze sezonních druhů zeleniny až po odlehčené varianty pro ty, co chtějí zhubnout. Nechybí v něm ani inspirace Orientem či návody, jak si upéct křupavé pečivo nebo připravit originální zavářky. Speciál vznikl i s přispěním našich čtenářek, které se ochotně podělily o své osvědčené recepty.

Chcete dostat speciál Mého světa s nazvaném Nejlepší polévky do schránky? Objednávejte zde

V prodeji od 13. 11. za 19,90 Kč

Ingredience

2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
100 g velkozrnné čočky
50 g červené čočky
50 g bulguru
150 g baby mrkve
100 ml pasírovaných rajčat
1 l vývaru
sůl
mletý černý pepř
bobkový list
400 g uzeného boku
6 snítek čerstvé majoránky