5. ledna 2018

Postup

1. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky. Na třech lžících olivového oleje osmahneme cibuli, když zesklovatí, přidáme kari pastu a koření a 1 minutu restujeme za stálého míchání.

2. Poté přidáme mrkev a společně ještě krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme sůl a vaříme pod pokličkou asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

3. Nakonec přidáme do polévky čočku a vaříme ještě 10 minut. Pak ji rozmixujeme dohladka a zjemníme mlékem (část necháme na ozdobu). Hotovou polévku rozdělíme do talířů, dozdobíme zbylým kokosovým mlékem, nadrobno nakrájenou chilli papričkou a koriandrem.

Ingredience

1 cibule
300 g mrkve
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce kari pasty
1000 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g červené čočky
150 ml kokosového mléka
2 chilli papričky
hrst koriandru