22. ledna 2018

Postup

1. Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Vodu slijeme a čočku uvaříme v jiné osolené vodě dle návodu a scedíme.

2. Květák rozdělíme na malé hlavičky, oloupanou mrkev a řapíky nakrájíme na kousky a jarní cibulku na přibližně 2 cm kusy.

3. Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmahneme nejprve řapík s mrkví a květákem, osolíme a trochu podlijeme vodou.

4. Po odpaření vody přidáme jarní cibulku a čočku a spolu prohřejeme, nakonec dosolíme dle chuti. Pánvičku rozpálíme a na zbylém oleji osmahneme tofu z obou stran do zlatova.

Ingredience

250 g čočky beluga
200 g květáku
1 mrkev
2 řapíky celeru
3 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
sůl
360 g uzeného tofu