8. března 2019

Postup

1. Broskve omyjeme, rozpůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na kostky. Dáme je do mísy, přidáme opláchnuté ostružiny, 50 g krupicového cukru a kukuřičný škrob. Promícháme a necháme asi 10 minut stát.

2. Do mísy nasypeme mouku, zbylý krupicový a vanilkový cukr, kypřicí prášek a sůl. Promícháme. Přidáme na menší kousky nakrájené studené máslo a společně propracujeme na drobenku. Poté přimícháme zlehka jogurt.

3. Formu (cca 20 x 15 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno rozložíme ovocnou směs a poklademe ji připraveným těstem. Cobbler vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Necháme lehce zchladnout a podáváme.

Ingredience

3 broskve
100 g ostružin
130 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
100 g polohrubé mouky + na formu
20 g vanilkového cukru
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
sůl
100 g másla + na formu
50 g bílého jogurtu