Ingredience300 g cizrny |
1. Cizrnu přebereme, zalijeme ji studenou vodou a necháme namočenou do druhého dne. Pak vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka. Necháme vychladnout a scedíme. Pokud chceme zkrátit dobu přípravy, použijeme sterilovanou cizrnu.
2. Jarní cibulku, červenou papriku, petrželku, mrkev a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a cizrnu dáme do mísy, přidáme citronovou šťávou, olivový olej, bílý jogurt a utřený česnek. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Necháme v lednici odležet.
4. Hlávkový salát opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a rozdělíme do misek. Přidáme k němu cizrnový salát a vše posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta. Dozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou.