26. ledna 2018

Postup

1. Cizrnu přebereme, zalijeme ji studenou vodou a necháme namočenou do druhého dne. Pak vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka. Necháme vychladnout a scedíme. Pokud chceme zkrátit dobu přípravy, použijeme sterilovanou cizrnu.

2. Jarní cibulku, červenou papriku, petrželku, mrkev a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a cizrnu dáme do mísy, přidáme citronovou šťávou, olivový olej, bílý jogurt a utřený česnek. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Necháme v lednici odležet.

4. Hlávkový salát opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a rozdělíme do misek. Přidáme k němu cizrnový salát a vše posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta. Dozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou.

Ingredience

300 g cizrny
1 jarní cibulka
1 červená paprika
1/2 svazku petrželky
1 mrkev
100 g rajčat
2 bio citrony
2 lžíce olivového oleje
200 ml bílého jogurtu
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
mletý římský kmín
1 hlávkový salát
200 g fety