Ingredience200 g krup |
1. Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Mrkev, cuketu a papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky.
2. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm mrkev. Přidáme česnek a cibulku a za stálého míchání je necháme zesklovatět.
3. Přisypeme římský kmín, koriandr a pepř a koření osmahneme. Přisypeme cuketu a papriky. Vše ještě krátce orestujeme.
4. Přidáme scezenou cizrnu a kroupy. Vše podlijeme vývarem, osolíme a krátce podusíme. Nakonec přidáme kešu a burské oříšky a směs už jen prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželkou.