22. května 2018

Postup

1. Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji, vývar si ponecháme.

2. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ na guláš přivedeme k varu.

3. Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.

4. Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z cibulek. Guláš ještě chvilku povaříme. Dochutíme ho a odstavíme.

Ingredience

200 g cizrny
sůl
3 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
4 větší brambory
2 velké mrkve
1/4 celeru
1 chilli paprička
2 bobkové listy
nať ze 2 jarních cibulek
mletý černý pepř