Ingredience200 g cizrny |
1. Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji, vývar si ponecháme.
2. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ na guláš přivedeme k varu.
3. Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.
4. Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z cibulek. Guláš ještě chvilku povaříme. Dochutíme ho a odstavíme.