14. listopadu 2017

Postup

1. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu na něm pomalu osmahneme. Chilli papričku očistíme, nasekáme a přidáme k zelenině. Vmícháme kari pastu a krátce orestujeme.

2. Zalijeme vývarem a přisypeme cizrnu. Přilijeme kokosové mléko, přidáme rajčata nakrájená na kousky, ochutíme limetkovou šťávou a osolíme. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když začne unikat pára, zmírníme teplotu a dusíme 30 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme.

3. Nakonec přidáme omyté listy špenátu a promícháme. Hotové kari posypeme nasekaným koriandrem a podáváme například s libanonským chlebem.

Ingredience

400 g suché cizrny
1 kousek zázvoru velikosti vlašského ořechu
1 cibule
2 stroužky česneku
2-3 lžíce oleje
1 chilli paprička
2 lžíce kari pasty
200 ml zeleninového vývaru
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
4 rajčata
šťáva z jedné limetky
sůl
150 g baby špenátových listů
2 lžíce nasekaného koriandru