16. března 2018

Postup

1. 150 ml vody a cukr vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut. Do cukerného rozvaru přidáme na tenké plátky nakrájené citrony a zvolna vaříme 20 minut. Dáme vychladnout. Citron vyndáme a necháme do 2. dne schnout.

2. Sušenky rozdrtíme a zalité mlékem necháme asi 10 minut odležet. Přidáme rozpuštěné máslo, citronovou kůru a vy-pracujeme pevnou hmotu, kterou vtlačíme na dno a do stran koláčové formy. Korpus necháme ztuhnout v chladničce.

3. Mascarpone smícháme se sýrem, zakysanou smetanou, oběma druhy cukru a citronovou šťávou. Želatinu necháme ve100 ml studené vody 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejeme (nevaříme) a vlijeme do náplně, kterou nalijeme na korpus ve formě. Necháme nejméně 4 hodiny ztuhnout. Zdobíme kandovanými citrony a meduňkou.

Další skvělé recepty najdete v speciálu Můj svět – Pečeme na víkend, který si můžete objednat na www.send.cz/mujsvetspecial

Ingredience

Kandované citrony:
100 g krupicového cukru
2 bio citrony

Korpus:
150 g máslových sušenek
4 lžíce mléka
50 g másla
1 lžíce strouh. citron. kůry

Náplň:
250 g mascarpone
125 g čerstvého sýra (lučina)
300 g zakysané smetany
150 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
15 g želatiny
lístky meduňky na zdobení