9. ledna 2018

Postup

1. Mrkev a řapíkatý celer očistíme, 1 cibuli oloupeme. Zeleninu vložíme do hrnce společně s vepřovými žebírky. Zalijeme jeden a půl litrem vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut.

2. Zbylou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu a česnekový salám nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme asi 3 minuty. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji jen zesklovatět.

3. Vývar přecedíme do hrnce s cibulkou a okořeníme vegetou, solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 45 minut.

4. Maso ze žebírek obereme a stejně jako uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vše vložíme do vývaru a necháme prohřát. Hotovou polévku zdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s chlebovými plackami potřenými česnekem.

Ingredience

2 mrkve
2 řapíky celeru
3 velké cibule
500 g vepřových žebírek
50 g slaniny
50 g česnekového salámu
4 lžíce oleje
špetka vegety
sůl
mletý černý pepř