17. ledna 2018

Postup

1. Oba druhy mouky smícháme se sušeným droždím, cukrem a solí. Pak přidáme utřený česnek, kmín, vodu, vejce, oloupané a nastrouhané brambory a vypracujeme vláčné těsto. Zapracujeme do něj pohankové pukance a necháme kynout na teplém místě asi 90 minut.

2. Nakynuté těsto poté znovu propracujeme a na pomoučněné pracovní desce uděláme z těsta váleček. Ten vložíme do chlebíčkové formy a necháme znovu kynout asi 30 minut.

3. Poté pečeme ve vyhřáté formě při 180 °C asi 35 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout, pak vyklopíme z formy na kovovou mřížku. Můžeme podávat s máslem, čerstvými cherry rajčátky a lístky petržele.

Ingredience

300 g bezlepkové mouky (např. Jizerka)
100 g pohankové mouky
1 sáček sušeného droždí (8 g)
1 lžička krupicového cukru
2 lžičky soli
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
250 ml vody
1 vejce
3 brambory uvařené ve slupce
30 g pohankových pukanců