15. listopadu 2017

Postup

1. Pohanku několikrát propláchneme a v osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2. Filety z candáta omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce po 150 g a ochutíme solí. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a opečeme filety nejprve kůží dolů cca 4 minuty, pak obrátíme a dopečeme 1 minutu.

3. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Cuketu omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Fazolové lusky překrájíme na menší kusy. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme připravenou zeleninu a vaříme do poloměkka. Vyndáme ji děrovanou naběračkou a ihned vložíme na asi 30 vteřin do mísy s ledovou vodou, aby se zastavil proces vaření. Vyjmeme a necháme okapat.

4. V druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme pohanku, dochutíme ji solí a pepřem a vmícháme zeleninu. Na mírném ohni společně krátce prohřejeme a zakápneme citronovou šťávou. Pohankový salát přendáme na servírovací talíř, přidáme filety z candáta a podáváme.

Ingredience

100 g pohanky lámanky
sůl
600 g filetů z candáta, s kůží
50 g másla
50 g mrkve
50 g brokolice
50 g cukety
50 g mrazených fazolových lusků
mletý černý pepř
šťáva z 1 citronu