Ingredience1 rohlík (1 den starý) Omáčka: Dohotovení: |
1. Rohlík nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Ve větší míse smícháme hovězí maso se solí a rozšlehaným vejcem. Přidáme vepřové maso, bylinky, prolisované stroužky česneku, pepř a rohlík lehce vymačkaný od přebytečné tekutiny. Vše důkladně promícháme a necháme odležet 15 minut.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme nakrájené stroužky česneku, rajský protlak a krátce osmažíme. Vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vmícháme džem, cukr, ocet, nakrájenou chilli papričku a najemno nastrouhaný zázvor. Omáčku dochutíme solí a pokud příliš zhoustne, přilijeme trochu vody.
4. Z masové směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dáme je na plech vymazaný olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 6-8 minut. Kuličky i s výpekem přendáme do omáčky a společně dusíme 15 minut. Masové kuličky podáváme s rýží, posypané sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.