24. ledna 2018

Postup

1. V míse rukama propracujeme mleté maso, uvařenou quinou, chilli pastu a sušený česnek. Směs ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Vlhkýma rukama ze směsi vytvarujeme 6 placek o průměru asi 10 x 3 cm.

2. V pánvi rozpálíme olej a burgery opečeme z každé strany asi 4 minuty, dokud nejsou propečené tak akorát.

3. Housky rozpůlíme a spodní část namažeme majonézou nebo rychlým salátem tzatziky. Pak burgery, špenátové lístky a plátky rajčat a přiklopíme druhou polovinou housky. Podáváme nejlépe s lehkým salátkem.

TIP na tzatziky: Okurku nastrouháme nahrubo, ochutíme solí a pepřem a smícháme s 2 lžícemi jogurtu. Necháme asi 5 minut odstát a podáváme.

Ingredience

400 g mletého hovězího masa
150 g vařené quinoy
1 lžíce chilli pasty harissa
1 lžíce sušeného česneku
mořská sůl
mletý černý pepř
1 lžíce olivového oleje
6 celozrnných housek (keiserky)
6 lžic majonézy (nebo tzatziky)
3 hrsti baby špenátu
2 rajčata