Ingredience350 g hovězí kýty |
1. Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátky a dáme do misky. Přidáme pokrájený česnek a bílé měkké středy z citronové trávy. Přilijeme olej, rybí omáčku a opepříme. Promícháme a dáme odležet.
2. Arašídy opečeme nasucho a po vychladnutí nahrubo rozdrtíme. Ve stejné pánvi opečeme nasucho pokrájenou cibulku. Salát nakrájíme nadrobno, bylinky natrháme a mrkev nastrouháme na plátky.
3. Nudle zalijeme vroucí vodou s octem a 5 minut povaříme. Pak je propláchneme studenou vodou a okapané dáme pod pokličku stranou. Smícháme nasekaný česnek, chilli, rybí omáčku, cukr, ocet a 300 ml vroucí vody.
4. Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Do misky na sebe naskládáme nudle, trochu mrkve, mungo klíčky, salát, bylinky, maso, cibulku a posypeme arašídy. Podáváme s připravenou omáčkou.