4. května 2018

Postup

1. Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátky a dáme do misky. Přidáme pokrájený česnek a bílé měkké středy z citronové trávy. Přilijeme olej, rybí omáčku a opepříme. Promícháme a dáme odležet.

2. Arašídy opečeme nasucho a po vychladnutí nahrubo rozdrtíme. Ve stejné pánvi opečeme nasucho pokrájenou cibulku. Salát nakrájíme nadrobno, bylinky natrháme a mrkev nastrouháme na plátky.

3. Nudle zalijeme vroucí vodou s octem a 5 minut povaříme. Pak je propláchneme studenou vodou a okapané dáme pod pokličku stranou. Smícháme nasekaný česnek, chilli, rybí omáčku, cukr, ocet a 300 ml vroucí vody.

4. Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Do misky na sebe naskládáme nudle, trochu mrkve, mungo klíčky, salát, bylinky, maso, cibulku a posypeme arašídy. Podáváme s připravenou omáčkou.

Ingredience

350 g hovězí kýty
2 stroužky česneku
2 stonky citronové trávy
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce rybí omáčky
čerstvě mletý pepř
2 hrsti loupaných arašídů
4 jarní cibulky
½ ledového salátu
čerstvé bylinky (koriandr, máta)
1 mrkev
250 g rýžových nudlí
1 lžíce octa
2 hrsti mungo klíčků