Ingredience250 g bulguru |
1. Bulgur propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme asi 10 minut. Pak bulgur propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
2. Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova. Salát radicchio omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
3. Papriky omyjeme a zbavíme semínek, okurku oloupeme a spolu s paprikami ji nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, zalijeme olejem a zakapeme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Do mísy přisypeme bulgur a dobře jej promícháme s ochucenou zeleninou. Salát rozdělíme do misek, rozdrobíme na něj kozí sýr, posypeme opraženými slunečnicovými semínky a ozdobíme nasekanou petrželkou.