12. ledna 2018

Postup

1. Bulgur zalijeme vroucí vodou v poměru 1 díl bulguru na 2 díly vody. Přiklopíme a necháme 30 minut bobtnat.

2. Jarní cibulky a stonky řapíkatého celeru očistíme a v mixéru rozsekáme najemno. Zeleninu dáme do mísy, přidáme mleté maso, bulgur, vejce, worcester, sůl, pepř a zbylé koření. Směs důkladně propracujeme a zahustíme dle potřeby strouhankou.

3. Z masové směsi vytvarujeme na jednotlivé špejle válečky (ruce při tvarování namáčíme ve studené vodě). V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme ze všech stran dozlatova. Kebaby rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a doplníme skrojky citronu k dochucení. Podáváme společně s opečeným pita chlebem, zakysanou smetanou a zeleninovou přílohou.

Ingredience

150 g pšeničného bulguru
2 jarní cibulky
2 stonky řapíkatého celeru
500 g mleté vepřové plece
1 vejce
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl
mletý černý pepř
1 lžička mletého římského kmínu
2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
1 lžička nasekaného čerstvého koriandru + na dozdobení
2 lžíce strouhanky
olivový olej na restování
1 citron