4. listopadu 2017

Postup

1. Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě cca 10 minut do poloměkka. Slijeme je a necháme zchladnout. Pak každou bramboru několikrát nařízneme asi do poloviny.

2. Klobásu rozkrájíme na slabá kolečka a vložíme je do zářezů v bramborách. Přendáme je na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem, posypeme solí a pepřem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C 10 minut. Pak je posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme ještě asi 10 minut.

3. Majonézu smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Brambory podáváme s připraveným dipem.

Ingredience

1000 g brambor
sůl
150 g paprikové klobásy
olivový olej na zakápnutí
čerstvě mletý barevný pepř
100 g tvrdého sýra
100 g majonézy
100 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
5 snítek hladkolisté petrželky
1 chilli paprička