16. prosince 2017

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je scedíme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a podélně rozkrájíme na měsíčky.

2. V pánvi rozpálíme olej a dílky brambor na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je a rozložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

3. Lilek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme a scedíme. Lišky necháme okapat.

4. V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm lilek a lišky. Ve velké míse promícháme opečené brambory, lilek, lišky, cibuli a fazolové lusky. Podle chuti osolíme a opepříme.

Ingredience

8 brambor
3 lžíce oleje
1/2 lilku
1 červená cibule
1 hrst fazolových lusků
100 g sterilovaných lišek
2 lžíce olivového oleje
sůl
nahrubo drcený červený pepř