RECEPT DNE: Bramborový salát z opečených brambor a lilku

  12:00aktualizováno  25. března 2019 15:56
Recept na vánoční bramborový salát se předává z generace na generaci. Vy ale můžete založit vlastní tradici ;-)

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

8 brambor
3 lžíce oleje
1/2 lilku
1 červená cibule
1 hrst fazolových lusků
100 g sterilovaných lišek
2 lžíce olivového oleje
sůl
nahrubo drcený červený pepř

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je scedíme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a podélně rozkrájíme na měsíčky.


2. V pánvi rozpálíme olej a dílky brambor na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je a rozložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.


3. Lilek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme a scedíme. Lišky necháme okapat.


4. V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm lilek a lišky. Ve velké míse promícháme opečené brambory, lilek, lišky, cibuli a fazolové lusky. Podle chuti osolíme a opepříme.

Autor:
  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

RECEPT DNE: Quiche tří chutí

Tento slaný koláč je vyloženě přehlídkou těch nejoblíbenějších sýrů. Užijte si jejich soulad!

Umělkyně zdobí své tělo motivy předků, oživuje dávnou minulost

Dvaadvacetiletá Yarikazu Xipaya žijící v Brazílii maluje na své tělo ornamenty, které si ženy z domorodých kmenů samy...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...