20. prosince 2017

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme zchladnout. Oloupeme je a nakrájíme na kousky.

2. Dýni zbavíme slupky a semínek, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kostky dýně rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapečeme asi 20 minut dozlatova. Fazolové lusky uvaříme krátce v osolené vodě, zchladíme a překrájíme.

3. V misce smícháme nakrájené brambory, pečenou dýni, fazolové lusky a na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli. Salát ochutíme dýňovým olejem, octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec přimícháme oprané listy rukoly, polníčku a špenátu.

Ingredience

800 g salátových brambor
200 g dýně hokkaido
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
200 g fazolových lusků
1 červená cibule
4 lžíce dýňového oleje
jablečný ocet podle chuti
1 lžička krupicového cukru
150 g směsi rukoly, špenátových listů a polníčku