12. dubna 2018

Postup

1. Očištěná kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli, vejce a najemno nasekanou petrželku. Promícháme. Bramborovou směs ochutíme solí, pepřem a kmínem. Vmícháme mouku a tvoříme malé placičky o průměru cca 6 cm a výšce asi 1,5 cm.

3. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rösti na mírném plameni z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.

4. Na rozpálené pánvi se lžící oleje prudce orestujeme rozmražené fazolky. Restujeme cca 3 minuty. Ochutíme je solí a pepřem. Rösti podáváme společně s pečenými kuřecími prsíčky, které posypeme lístky tymiánu a restovanými fazolkami.

Ingredience

4 kuřecí prsa
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce hrubozrnné hořčice
400 g brambor
1 cibule
1 vejce
4 snítky petrželky
mletý kmín
50 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení
300 g mražených zelených fazolových lusků
2 snítky tymiánu