Ingredience4 kuřecí prsa |
1. Očištěná kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
2. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli, vejce a najemno nasekanou petrželku. Promícháme. Bramborovou směs ochutíme solí, pepřem a kmínem. Vmícháme mouku a tvoříme malé placičky o průměru cca 6 cm a výšce asi 1,5 cm.
3. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rösti na mírném plameni z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.
4. Na rozpálené pánvi se lžící oleje prudce orestujeme rozmražené fazolky. Restujeme cca 3 minuty. Ochutíme je solí a pepřem. Rösti podáváme společně s pečenými kuřecími prsíčky, které posypeme lístky tymiánu a restovanými fazolkami.