20. září 2017

Postup

1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Necháme zchladnout. Podélně odřízneme asi třetinu každé brambory. Vnitřky opatrně vydlabeme.

2. Cibuli a mrkev nakrájíme najemno a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a společně pozvolna opečeme. Zalijeme vínem, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a bylinkami. Nakonec přilijeme vývar a pozvolna dusíme nejméně 60 minut.

3. Papriku nakrájíme na kostičky a přidáme ji do směsi před koncem dušení společně s vydlabanými vnitřky brambor. Nakonec podle potřeby ochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Před podáváním je můžeme posypat jarní cibulkou.

Ingredience

4 velké brambory
1 cibule
1 mrkev
2 lžíce olivového oleje
400 g mletého hovězího masa
100 ml červeného vína
150 g sterilovaných rajčat
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
1 bobkový list
250 ml vývaru
1 červená paprika
jarní cibulka na ozdobu