7. května 2018

Postup

1. Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty. Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme rozvonět.

2. K zeleninové směsi přidáme maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs. Zalijeme ho vínem a dusíme do odpaření tekutiny.

3. Poté do kastrolu propasírujeme přes síto rajčata a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme cca 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem.

4. Špagety uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky celeru.

Ingredience

1 mrkev
2 cibule
2 stonky řapíkatého celeru s lístky
25 ml olivového oleje
70 g másla
4 stroužky česneku
200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
250 ml červeného vína
1 plechovka (400 g) loupaných rajčat
sůl
špetka drceného pepře
špetka drceného oregana
cca 1 lžíce krupicového cukru dle chuti
cca 200 ml hovězího vývaru
350 g špaget
50 g parmazánu