Ingredience1 mrkev |
1. Mrkev, cibuli a řapíkatý celer (lístky dáme stranou) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem, přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme asi 2 minuty. Pak přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a necháme rozvonět.
2. K zeleninové směsi přidáme maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozpadne na drobnou směs. Zalijeme ho vínem a dusíme do odpaření tekutiny.
3. Poté do kastrolu propasírujeme přes síto rajčata a směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a cukrem. Vše zalijeme cca 150 ml vývaru a zvolna dusíme asi 60 minut. Dle potřeby podléváme zbylým vývarem.
4. Špagety uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přidáme ragú, posypeme nastrouhaným parmazánem a nakonec dozdobíme pokrájenými lístky celeru.