8. dubna 2018
Pokud si dopřáváte detox, je nutné maso nahradit jinými bílkovinami, například luštěninami.

Vyzkoušejte tento lahodný recept na luštěninovou polévku z tradiční směsi Lagris. Ta obsahuje rovnou 7 druhů luštěnin, díky kterým získáte výživný a chutný pokrm!

Ingredience na 4 porce:

200 g luštěninové směsi tradiční Lagris
2 lžíce másla
2 cibule střední velikosti
3 mrkve
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
1 bobkový list
400 g krájených rajčat Podravka
2 lžičky hořčice
sůl a pepř
hladkolistá petrželka na ozdobení

Postup:

Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme. Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs. Povaříme asi 30 minut, a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.